Blanda alla ingredienser till rabarberketchupen i en kastrull. Koka ihop i ca 15 minuter, sila av vätska (men spara den) och plocka bort stjärnanis och nejlikor. Mixa sedan rabarbern slät i en bra matberedare eller med stavmixer. Tillsätt ev lite av vätskan från ”silningen” om den är för tjock.
Värm ugnen till 225 grader. Lägg potatisen i en ugnsform tillsammans med zucchini och purjolök skuret i grova bitar. Skiva över smör och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Sätt in formen i ugnen tills smöret precis smält, sväng sedan runt smör och kryddor så att potatisen blandas med detta. Rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna är rostade och potatisen mjuk. Sväng runt den varma potatisen med hackad ruccola.
Krydda fläskkotletterna med salt och peppar, gnid in med olivolja och grilla dem över fin glöd tills de fått fin färg på båda sidor, men tänk på att grilla över direkt och ganska hög värme så att kotletterna får färg, men inte ligger för länge så de blir torra. Pensla med rabarberketchupen på slutet så att kotletterna får en karamelliserad yta.
Skär kotletterna i tunna skivor och krydda med flingsalt. Servera med rostade grönsaker och lite av rabarberketchupen som sås.