Grillad gemsallad

Grillad gemsallad
Foto: Tv4

Grillad gemsallad

11 ingredienser

30 m

Grillad gemsallad gör sig riktigt bra som tillbehör till kvällens grillning!

Ingredienser

portioner

Dijonvinägrett

  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk champagnevinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Sallad

  • 100 g serranoskinka (eller Jamon iberico)
  • 1 gemsallad
  • salt
  • olivolja
  • 6 gräslöksstrån
  • 25 g parmesanost

Gör så här

Dijonvinägrett

  1. Vispa ihop dijonsenap och vinäger. Tillsätt olivolja och vispa ihop till en emulsion.

Sallad

  1. Torka skinka krispig i ugnen på 170 grader varmluft.
  2. Dela gemsalladen. Salta och ringla lite olivolja över den ena sidan av salladen.
  3. Grilla salladen tills den har fått en härlig yta med tydliga ränder.
  4. Hacka gräslöken.
  5. Garnera gemsalladen med dijonvinägrett, serranokrisp, parmesanost och gräslök.
  6. Ringla lite olivolja över och servera!