Grillad inlagd lök

Grillad inlagd lök
Foto: Filip Poon
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Grillad inlagd lök

4 ingredienser

30 m

 Det perfekta tillbehöret nu till sommaren, och extra gott är det till grillat! /Filip

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe färsk lök (eller annan lök du föredrar)

1-2-3 LAG

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Värm upp en stekpanna/grill. (Tips: lägg ett lager aluminiumfolie på den varma pannan/grillen, så slipper du diska efteråt).
  2. Klyv löken på mitten och lägg snittsidan på den varma stekpannan/grillen, låt ligga 4-6 min tills den blir nästan svartfärgad på snittytan.
  3. Blanda 1-2-3-lagen, och låt koka upp.
  4. Efter uppkok ställ åt sidan, lägg lökarna i en burk när de fått färg, slå på 1-2-3 lagen, låt stå minst 15 min.
  5. Nu har du ett tillbehör som kan stå i en mer än 2 veckor och smakar gudomligt. En absolut höjdare i mina ögon!