Grillad korv med kimchislaw och sojapicklad silverlök

koket.se
Grillad korv med kimchislaw och sojapicklad silverlök
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grillad korv med kimchislaw och sojapicklad silverlök

21 ingredienser

40 min

Ta grillkorven till en ny nivå och toppa med läckra tillbehör som kimchislaw, sojapicklad lök och krispig gurka.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g grillkorv
  • 8 korvbröd, gärna typ brioche

Sojapicklad lök

  • 2 silverlökar, i tunna skivor
  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • rostade sesamfrön

Kimchislaw

  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk gochugaru (milt koreanskt chilipulver)
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 klyfta spetskål, tunt skivad (eller späd sommarvitkål)
  • 3 salladslökar, tunt skivade (spara det gröna till topping)
  • 0,5 morot, riven
  • salt

Garnering

  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • dijonsenap
  • rostad lök

Gör så här

  1. Börja med med att pickla löken. Blanda soja, vinäger, socker och vatten och rör om tills sockret löst sig. Lägg i den skivade löken och låt stå och dra.
  2. Skiva gurkan tunt och ringla över 2-3 msk av vätskan från löken. Låt stå.
  3. Blanda majonnäs med vitlök, ingefära, gochugaru, fisksås och sesamolja i en stor bunke. Lägg ner skivad kål, det vita av salladslökarna och riven morot. Blanda väl och smaka av med salt.
  4. Grilla korv och även korvbröd en liten stund.
  5. Lägg korv i bröd, bred på lite dijonsenap och toppa med sojapicklad lök, gurka och kimchislaw. Strö på rostad lök och det gröna av salladslökarna. Njut!