Barbecue på koreanskt vis med marinerad grillad kyckling serverad med kimchimajo, grillad pak choi och klimatsmart havreris. Kimchi är en koreansk fermenterad kålsallad smaksatt med vitlök och chili.
Se Paul Svensson laga receptet
Ingredienser
400 g kycklinglårfilé, reko ekologisk, gärna med skinn
4 pak choi
sesamfrön
Gochujangmarinad
1 dl gochujang
0,5 dl röd misopasta
2 msk brunt farinsocker
3 msk äppelcidervinäger
1,5 msk sesamolja
1,5 msk tamarisoja
2 msk rostade sesamfrön
1 dl vatten
Kimchimajonnäs
1 burk kimchi (à 350 g)
1 ägg
2 dl rapsolja
Till servering
3-4 pak choi
4 port havreris
färsk koriander
rostade sesamfrön
Gör så här
Koka ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt marinaden svalna.
Lägg kycklingen i en form. Salta den runtom. Häll på marinaden och låt stå och marinera, har du tid kan den gärna marinera några timmar i kylen.
Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen.
Mixa kimchi med ägget. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av majonnäsen med salt.
Halvera pak choi på längden.
Tillaga kycklingen på grillen tills den är färdig rakt igenom, innertemperaturen ska vara 70 grader. Grilla även pak choi tills de har fått lite färg runtom.
Toppa kycklingen med rostade sesamfrön.
Servera den grillade kycklingen med pak choi, kimchimajonnäs och havreris toppat med koriander.