Grillad kyckling med grillade grönsaker och burrata

koket.se
Grillad kyckling med grillade grönsaker och burrata
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grillad kyckling med grillade grönsaker och burrata

17 ingredienser

40 min

Enkel och god sommarmat med marinerad och grillad kycklinglårfilé, grillade grönsaker i en enkel vinägrett och krämig burrata.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 700 g kycklinglårfilé

Marinad

  • 0,5 citron, rivet zest och pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 klyfta vitlök, rivna

Grillade grönsaker

  • 1 aubergine (stor)
  • 1 zucchini (stor)
  • 2 röda paprikor
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 2 burrata
  • bröd

Gör så här

  1. Gör en marinad av citronzest, pressad citron, olivolja, japansk soja, timjan och riven vitlöksklyfta.
  2. Lägg kycklingen i en bunke och häll marinaden över, blanda väl och låt marinera 30 min i rumstemperatur eller längre i kylen.
  3. Skiva aubergine och zucchini på längden i ca 1 cm skivor. Skär paprikan i stora bitar.
  4. Grilla kycklingen till den är gyllene med grillränder och genomstekt. Grilla grönsakerna så de blir lite mjuka och får fina grillränder. Lägg upp på fat.
  5. Finhacka persilja och blanda med olivolja, balsamvinäger och riven vitlöksklyfta till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar. Ringla vinägretten på de grillade grönsakerna och toppa med burrata.
  6. Servera tillsammans med bröd och den grillade kycklingen!