Grillad kyckling med koreansk mayo serverat i salladsblad

Grillad kyckling med koreansk mayo serverat i salladsblad

19 ingredienser

Bjud på sommarens godaste 'kycklingtacos' serverade i krispiga salladsblad med picklade grönsaker och koreansk majonnäs. Lätt, fräscht, saftigt och krispigt på samma gång - kan knappt bli bättre!

Lönneberga tipsar
Lönneberga tunna filéer naturella

Lönneberga tipsar

Grilla snabbt och enkelt med Lönnebergas tunna filéer av kycklingbröst

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 12 st
  • 1 förp Lönneberga tunna filéer av kycklingbröst
  • 10-12 salladsblad, ex. crunchita
  • 1-2 salladslökar, finhackad

Kycklingmarinad

  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk gochujang
  • 1 msk sesamolja
  • 3 klyftor vitlök, finhackad

Koreansk majonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, finhackad/ riven
  • 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl majonnäs

Picklade grönsaker

  • 0,5 gurka
  • 1 morot, stor
  • 1 knippe rädisa
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

Kyckling

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i marinad, gärna över natten och grilla sedan kycklingfiléerna till en innertemperatur av 72 grader.

Majonnäs

  1. Blanda samman gochujang, majonnäs, vitlök, salladslök och sesamolja.

Picklade grönsaker/ rotfrukter

  1. Skär/ hyvla morötter, gurka och rädisor i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker och vatten i en skål och rör tills sockret lösts upp. Lägg grönsakerna i lagen och låt dra i minst i 30 minuter.
  2. Montera dina salladsblad med picklade grönsaker, de tunna grillade kycklingfiléerna och toppa med mayo och hackad salladslök.
TIPS!
Fler tips!
Chimichurri-kycklingsallad med vitlöksbröd

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer