Salta köttsidan på laxen och strö över citronzest.
Lägg sedan laxen på en plåt eller aluminiumfolie på grillen.
Grilla på indirekt värme med grillens lock på tills innertemperaturen är runt 50 grader.
Smaka av med salt och citronsaft.
Grillade tillbehör
Tryck till potatisen så att den krossas lite.
Plocka bort blasten från rädisorna.
Skär zucchinin i grova skivor.
Olja sedan in allt i olivolja och salta.
Grilla allt ungefär lika länge. Du bestämmer själv hur pass tillagat allt ska vara. Jag gillar när grönsakerna (förutom potatisen) fortfarande har en råhet i sig.
Citronvinägrett
Blanda samtliga ingredienser till citronvinägretten.
Häll vinägretten över de grillade grönsakerna när de är klara.
Smaka av med salt.
Grillad gurksallad
Dela gurkan och ta bort lite av kärnhuset om det är mycket.
Grilla gurkan på direkt värme tills den har fått en grillad yta.
Skär gurkan i grova bitar.
Finhacka dillen.
Blanda samtliga ingredienser och smak av med salt.
Pepparrotsyoghurt
Blanda yoghurt och majonnäs.
Riv ner pepparrot, börja med lite och låt stå en stund.