Grillad majs med smör är ett perfekt tilltugg eller tillbehör till grillmiddagen. Du kan också koka majsen och bara grilla hastigt på direkt värme. Att servera den kokt med smöret direkt på är också gott!
Ingredienser
Grillad majs
4 majskolvar
Koriandersmör
1 kruka färsk koriander
1 klyfta vitlök
1 limefrukt, skal och saft
0,5 tsk chiliflakes (eller färsk chili)
150 g smör, rumsvarmt
Gör så här
Grillad majs
Dra ner bladen på kolvarna och ta bort alla lösa strån.
Knyt ihop bladen så har du ett tjusigt handtag.
Grilla majskolvarna i ca 15 minuter och vänd dem hela tiden. Varva direkt och indirekt värme.
Servera rykande heta med smöret nedan.
Koriandersmör
Hacka koriander så smått som möjligt.
Pressa vitlöken och finriv limeskal.
Blanda limejuice, limeskal, koriander, vitlök, chiliflakes och smör.
Servera direkt eller lägg i en rulle av plastfilm och frys in tills det ska ätas.