Helgrillad kyckling penslas med honungs- och chilismör och serveras med potatisstomp med fetaost, mynta och lök. Underbart gott till såväl vardag som fest.
Dela kycklingen vid ryggbenet och platta ut den så gott det går. Skär ett snitt vid lårbenet så det tillagas snabbare och smaken tränger in. Salta kycklingen runt om.
Smält smöret tillsammans med honung, spiskummin och fint skuren chili. Låt smöret koka upp och ställ sedan åt sidan.
Grilla kycklingen på en het grill, först i ca 20 minuter med bensidan mot grillen och med locket på, vände sedan och grilla ytterligare 20 minuter med skinnsidan ner.
Vänd på kycklingen och pensla med det smälta smöret runt om och låt kycklingen ligga på gallret ytterligare 10-15 minuter så smöret fastnar.
Ta av från grillen och gör redo för servering.
Vänd sedan runt den kokta potatisen med strimlad färsk lök och mynta samt små bitar av fetaost. Krossa den med smör och olivolja och smaka av med salt och peppar. Servera allt tillsammans.