ca 8-10 dl hönsbuljong, beroende på pannans storlek
1 citron, saft från
salt
svartpeppar
1 knippe färsk bladpersilja, hackad
Gör så här
Hacka lök, vitlök och chili fint. Tärna paprikan fint och dela tomaterna på mitten. Använder du dig av stora tomater skär du dem i grova klyftor istället. Skär kycklingen i grova bitar och skiva chorizon.
Ställ en stor gryta på gallret ovanför fin glöd och häll oljan i den. Bryn kycklingen och chorizo, tillsätt lök, vitlök, chili, rökt paprikapulver och saffran, låt fräsa tills löken är mjuk..
Rör ner ris, tomater och paprika och låt fräsa med i någon minut under omrörning innan du slår på ölen. Tillsätt sedan lite hönsbuljong i taget och låt detta koka in. Försök att inte röra om så mycket, men passa så det inte bränner vid i botten.
Låt koka tills riset är mjukt. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft och vänd slutligen ner hackad persilja.