Pizza på grillen blir en riktig hit med hjälp av en pizzasten. Bjud på den här pizzan med sparris, lagrad ost, citron och burrata till nästa grillkväll.
Tryck ut degen på en mjölad stor skärbräda så att du har möjlig att dra över pizzan till pizzastenen sedan.
Bred ut ett lager crème fraiche på bottnen. Lägg över skivad lök och riven ost. Lägg på halverade sparrisar.
På grillen
Se till att du har en tillräckligt stor grill så det finns utrymme runt pizzastenen när du sedan lägger på den. Värmen måste kunna komma upp och runt.
Tänd grillen och låt den bli riktigt varm. När du fått en fin glöd ska du flytta grillkolet och glöden ut med kanterna i grillen istället för i mitten, om det är möjligt. Det kommer ge pizzan en fin yta utan att botten blir bränd.
Lägg pizzastenen på gallret i grillen och låt den bli varm.
Pudra majsmjöl på stenen så att pizzan inte fastnar. Dra försiktigt över pizzan på pizzastenen och grilla i 4-5 minuter.
I ugnen
Ställ in pizzastenen i ugnen och värm den tillsammans med ugnen till 225-250 grader.
Pudra majsmjöl på stenen så pizzan inte fastnar och dra försiktigt över pizzan på stenen. Baka pizzan i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
Servering
Toppa pizzan med burrata, rivet citronzest, citronsaft, svartpeppar och lite färsk dill.