Börja med kålsalladen. Skär kålen i klyftor. Rör samman övriga ingredienser till en glaze och pensla kålen med detta. Grilla kålen tills den fått fin färg och börjar blir lite mjuk. Lägg upp på ett fat.
Rör samman finhackad tomat, rödlök, riven vitlök, citronsaft, olivolja till en grov salsa och krydda med salt och peppar.
Dela pitabröden så att du får två brödrundlar av varje pitabröd.
Skiva salamin, om du använder en bred sort, dela skivorna i mindre bitar.
Riv mozzarellan och låt den snabbt rinna av i ett durkslag eller sil. Sprid ut mozzarellan över
pitabröden, toppa med salami och hackad chili.
Grilla direkt på grillgallret , med glöden utspridd längs grillens sidor, men under lock tills osten smält och du fått fin färg på brödets undersida. Tänk på att inte ha för intensiv värme på glöden utan använd få briketter eller kol.
Toppa de nygrillade pizzorna med salsan samt grovriven parmesan och servera genast tillsammans med kålsalladen.