Grillad Pluma de Ibérico med aprikossallad och varm getostcrème

Grillad Pluma de Ibérico med aprikoser och varm getostcrème
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Grillad Pluma de Ibérico med aprikossallad och varm getostcrème

20 ingredienser

30 m

Här tillagar Tina lite annorlunda stycklingsdelar. Pluma de Ibèrico är en riktig delikatess från Spanien och secreton är en muskel som är otroligt mör och tunn! Den varma getostsåsen går perfekt ihop med köttet och aprikossalladen.

Ingredienser

portioner

Pluma de Iberico

  • 2 bitar Pluma de Iberico
  • 2 secreto iberico
  • 2 citroner
  • salt
  • svartpeppar

sallad

  • 2 schalottenlökar
  • 1 salladshuvud
  • 5 färska aprikoser
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • olivolja, gräsig och pepprig
  • havssalt
  • svartpeppar
  • saft från de grillade citronerna

Varm getostcrème

  • 2,5 msk crème fraîche
  • 150 g getost, smakrik och mogen
  • 1 tsk cava
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • tabasco, några droppar

Gör så här

  1. Tänd grillen och låt en bra grillglöd bildas innan du påbörjar grillningen av pluman.
  2. Skala och hacka schalottenlöken fint, skölj salladen och dela aprikoserna i klyftor. Varva sallad, aprikoser och schalottenlök på ett fat, plocka över blekselleriblad.
  3. Salta och peppra köttet. Grilla ett par minuter på varje sida tills det är saftigt och lätt rosastekt, halvera och grilla även citronen tills den blir gyllenbrun.
  4. Pressa citronjuicen från den grillade citronen över salladen, ringla över olivolja och smaka upp med salt och peppar.
  5. Skär bort eventuell vitmögelskorpa på brieosten och dela ner den i små bitar.
  6. Smält crème fraiche i en kastrull och tillsätt osten, låt stå på svag värme så att osten smälter ut helt och bildar en tjock sås. Häll i en skvätt cava och smaksätt med olivolja, salt, peppar och några droppar tabasco.
  7. Servera köttet med aprikossalladen och såsen i kastrullen så man kan doppa köttet i den som en fondue.