1 kg nötkött (välmarmorerad t.ex. entrecote, ryggbiff eller revbensstek som är skivad tvärsöver benen)
1 msk sesamfrön, rostade
Gör så här
Marinad
Kör alla ingredienser för marinaden i en mixer tills det är slätt.
Revbensstek
Lägg köttet i en förslutningsbar plastpåse och häll marinaden över. Låt marinera i minst 3 timmar i kyl, helst över natten. Vänd på köttet någon gång under tiden.
Plocka fram köttet någon timme innan tillagning.
Häll marinaden i en kastrull och reducera ner tills den tjocknar till en glaze.
Tänd grillen och låt den bli riktigt varm.
Grilla köttet tills det får fin färg på båda sidor och innertemperaturen når 55 grader. Vänd köttet ofta och pensla med marinaden under tillagning så att köttet blir härligt karamelliserat.
Lägg upp köttet på ett serveringsfat och toppa med rostade sesamfrön.
Servera med exempelvis ssamjang, kokt sushiris, kimchi och salladsblad att göra knyten utav. Gärna med massvis av banchan — koreanska tillbehör.