Grillad revbensstek

koket.se
Grillad revbensstek
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Grillad revbensstek

11 ingredienser

1 h + tid i kyl

Den här rätten kallas LA Galbi och består av en grillad revbensstek av nöt i koreansk marinad.

Se Jimmy Guo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Marinad

  • 1,5 dl koreansk soja (eller japansk soja)
  • 0,5 dl mirin
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 päron (asiatiskt päron eller äpple)
  • 0,5 gul lök
  • 5 klyftor vitlök
  • 3 cm ingefära
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 msk sesamolja

Revbensstek

  • 1 kg nötkött (välmarmorerad t.ex. entrecote, ryggbiff eller revbensstek som är skivad tvärsöver benen)
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

Marinad

  1. Kör alla ingredienser för marinaden i en mixer tills det är slätt.

Revbensstek

  1. Lägg köttet i en förslutningsbar plastpåse och häll marinaden över. Låt marinera i minst 3 timmar i kyl, helst över natten. Vänd på köttet någon gång under tiden.
  2. Plocka fram köttet någon timme innan tillagning.
  3. Häll marinaden i en kastrull och reducera ner tills den tjocknar till en glaze.
  4. Tänd grillen och låt den bli riktigt varm.
  5. Grilla köttet tills det får fin färg på båda sidor och innertemperaturen når 55 grader. Vänd köttet ofta och pensla med marinaden under tillagning så att köttet blir härligt karamelliserat.
  6. Lägg upp köttet på ett serveringsfat och toppa med rostade sesamfrön.
  7. Servera med exempelvis ssamjang, kokt sushiris, kimchi och salladsblad att göra knyten utav. Gärna med massvis av banchan — koreanska tillbehör.