Förbered klotgrill för 50/50 grillning. Förbered ett vattenbad genom att ställa en kastrull eller bunke (som tål värme) med vatten direkta värmen, ca 10-15 minuter.
Smält smöret under lock i en annan kastrull.
Nu borde vattnet i kastrullen eller bunken ha en bra temperatur för vattenbad. Ta av kastrullen från grillen, ställ ner en annan bunke eller kastrull över det heta vattnet och börja vispa din hollandaise. Vispa upp äggulor, citronsaft och vatten. Vispa till du börjar få en krämig konsistens och tills det är ett skum.
Nu kan du ta ut kastrullen från vattenbadet. Vispa därefter i det smälta smöret i en jämn, tunn stråle. Vispa kraftigt hela tiden så att såsen inte skär sig.
Salta och peppra därefter, smaka av om du känner att du behöver mer syra, salt eller peppar.
Röding
Rensa fisken, ta bort fenor och inälvor.
Gnid in fisken ut och invändigt med en blandning av socker och salt, ca 50/50 blandning.
Skiva citronen tunt, hacka schalottenlök, vitlök, dill, persilja. Lägg in allting i buken på fisken tillsammans med några klickar smör och peppar.
Lägg fisken i ett halster som du gnidit in med rapsolja och lägg på indirekt värme, stäng locket.
Grilla sparrisarna över direkt värme.
Kolla av temperaturen på fisken. Vid ca 50-51 grader lägger du över fisken, fortfarande i halstret över direkt värme för att få ett fint krispigt skinn och en bra yta. Vänd och gör samma sak på andra sidan.
Ta ut fisken från halstret, lägg upp på tallrik, lägg på sparris, strö över lite flingsalt över sparrisen och häll upp hollandaisen i en skål.