Spetskål som får härlig yta i grillpannan serveras med kräm på rostade pumpafrön. Jättegott som tillbehör eller som inslag på en buffé.
Ingredienser
2 spetskål, delade på längden
1,5 dl kallpressad rapsolja
150 g pumpakärnor
salt
olja
Gör så här
Sätt ugnen på 160 grader. Sprid ut pumpakärnorna på plåt - olja, salta och baka i ca 10-13 min. Ta ut och låt svalna något. Mixa sedan pumpakärnor och kallpressad rapsolja med stavmixer eller blender (det ska vara grova pumpakärnsbitar kvar, så mixa lite bara) smaka av med salt.
Dela spetskålen, salta och olja lätt in den, Lägg dom sedan med snittytan nedåt i en het stekpanna, låt ligga tills en “bränd” färg framträder, gör samma sak på andra snittytan.
Lägg spetskålen på serveringsfat och drizzla över rikligt av pumpamixen. servera.