Grillad vattenmelon och hjärtsallad med fetaost

Grillad vattenmelon och gemsalllald
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Grillad vattenmelon och hjärtsallad med fetaost

9 ingredienser

30 min

Smakkompisarna vattenmelon och fetaost möts i denna ljuvliga gröna grillrätt!

Ingredienser

portioner
  • 2 gemsallad
  • 600 g vattenmelon, skalad [900 g med skal]
  • olivolja
  • salt
  • 100 g fetaost
  • svartpeppar

Myntadressing

  • 1,5 msk citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk mynta, finstrimlad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Dela hjärtsalladen på längden.
  3. Skär fyra klyftor av melonen. Vänd sallad och melon i olivolja och salta lätt.
  4. Grilla salladen och melonen i ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
  5. Lägg upp det grillade på ett fat.
  6. Smula över osten och ringla över dressingen. Avsluta med lite svartpeppar.