Skär av ben och rygg från anden. Behåll bröstfiléerna på benet. Rosta ben och skrov i ugnen på 180 grader ca 30 minuter.
Stek lök och vitlök i en stor kastrull. Lägg i de rostade andskroven och slå på rött vin och kalvfond. Låt sjuda ca 1 h.
Sila av och reducera såsgrunden tillsammans med grädde. Mixa i miso och sherryvinäger vid servering och smaka av med salt.
Grilla anden hel och baka sedan upp den till 50 grader i en 100 grader varm ugn. Bena ur filéerna och dela i 2 innan servering.
Rotsellericrème
Skala rotsellerin och skär den i mindre bitar. Rosta i ugn på 180 grader tillsammans med lite olja ca 30 minuter.
Koka rotsellerin i mjölken. Lyft upp sellerin och mixa den i en kannmixer med crème fraiche, späd med mjölk till lagom konsistens och smaka av med salt
Vit sparris och ramslök
Skär sparrisen i mindre bitar. Stek sparrisen i smör, avsluta med ramslöken och krydda med salt.