1 msk äppelcidervinäger (helst smaksatt med blomster)
1 knippe grön sparris
salt
Kryddmix
1 msk malen spiskummin
1 msk korianderfrö
0,5 msk rökt paprikapulver
0,33 msk paprikapulver
0,5 msk vitlökspulver
0,25 msk kummin
0,5 msk svartpeppar
0,5 fänkålsfrö
0,25 tsk curry
Gör så här
Vildsvinskarré
Börja med att vända köttet i kryddmixen (se recept längre ner). Lämna helst i köttet i kylskåpet i minst 24 timmar, men det går lika bra att tillaga direkt.
Pensla köttet med brynt smör och grilla gyllene runt om.
Baka sedan karrén i ugnen på galler på 120 grader till en innertemperatur på 56 grader.
Lägg köttet i en påse, eller plasta in, och kyl ner över natten.
Skiva köttet i tunna skivor och trä på grillspett.
Blanda ihop en glaze bestående av ostronsås, hackad vitlök, grönpeppar och citrontimjan.
Grilla köttet och pensla samtidigt på glazen tills grillspetten fått en bra yta. Avsluta med salt.
Potatisgratäng
Tvätta och skiva potatisen och lök tunt. Lägg i en gryta.
Täck med gräddmjölk, vitpeppar, muskotnöt och lagerblad samt salt.
Koka potatis och lök tills den är mjuk och häll sedan upp i ugnsform.
Baka av i 15 minuter på 180 grader.
Reducera ner grädden i en kastrull till hälften.
Rör ner riven ost och timjan, smaka av med salt.
Slå kryddblandningen över gratängen och baka av 15 minuter innan servering.
Sallad med grön sparris
Koka upp 2 liter väl saltat vatten.
Bryt ner salladen, skölj i kall vatten och låt sedan torka på en kökshandduk.
Mixa ihop senap, olivolja, citronvinäger och äppelcidervinäger till en dressing.
Skala sparrisen och koka i max 1 minut. Lyft sedan upp, skär i mindre bitar och blanda med dressingen. Vänd slutligen ner salladen och servera direkt.