Finhacka löken och mjukstek i lite smör utan att den tar färg, slå på cognac/brandy och citronjuicen. Låt vätskan koka in i löken och låt svalna.
Finhacka alla örter, kapris och vitlök. Blanda nu alla ingredienser jämnt med smöret och smaksätt med salt och ev ett extra stänk citronjuice.
Grillad ratatouille
Dela och skiva grönsakerna och löken till ratatouille, dela tomaterna. Fördela alltsammans jämnt på ett fat, smaksätt med örter, apelsin ingefära och olivolja.
Tänd grillen med hälften kol och briketter. Fördela kolbädden jämnt i botten.
Grilla grönsaker, lök och tomat tills de är mjuka, ta upp tomaterna och vitlöken i en halvdjup form och krossa med en gaffel till en grov sås. Smaksätt med salt och peppar.
Vänd ner övriga ingredienser i ”tomatröran” och avsluta med hackade örter samt några stänk olivolja.
Grillad wagyubiff
Riv citronskalet, och gnid in i köttet tillsammans med lite olivolja, pressad citronsaft samt salt och peppar.
Grilla köttet ett par minuter på varje sida, låt gärna köttet vila i 5-7 minuter innan servering. Om du vill kan du sätta en stektermometer i köttet och grilla det till 54-56 grader, innertemperatur. Vänd köttet ett par gånger under grillningen.