Grillade jordgubbar med rabarberkompott och vaniljparfait

NYHET
Grillade jordgubbar med rabarberkompott och vaniljparfait
Foto: TV4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Grillade jordgubbar med rabarberkompott och vaniljparfait

13 ingredienser

Ingredienser

portioner

Vaniljparfait

  • 2 äggulor
  • 1 vaniljstång, snittad och fröna urskrapade
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Rabarberkompott

  • 3 rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron

Grillade jordgubbar

  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl strösocker

Garnering

  • hallon
  • ängssyra
  • ätbara blommor

Gör så här

Vaniljparfait

  1. Vispa äggula och florsocker tillsammans med vaniljfrön.
  2. Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i äggulan och frys i en form. Stansa ringar vid servering.

Rabarberkompott

  1. Skär ner rabarber och lägg i en kastrull med socker och citronjuice. Sjud försiktigt tills rabarbern blivit mjuk. Låt svalna innan servering.

Grillade jordgubbar

  1. Skär jordgubbar i mindre bitar. Marinera i socker och olivolja. Grilla jordgubbarna i en finmaskig sil innan servering och servera varma.

Garnering

  1. Toppa parfaiten med hallon och färska örter vid servering.