Grillade jordgubbar med rabarberkompott och vaniljparfait
NYHET
Foto: TV4
Grillade jordgubbar med rabarberkompott och vaniljparfait
Ingredienser
Vaniljparfait
- 2 äggulor
- 1 vaniljstång, snittad och fröna urskrapade
- 0,5 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
Rabarberkompott
- 3 rabarber
- 1 dl strösocker
- 1 citron
Grillade jordgubbar
- 1 l jordgubbar
- 1 dl olivolja
- 1 dl strösocker
Garnering
- hallon
- ängssyra
- ätbara blommor
Gör så här
Vaniljparfait
- Vispa äggula och florsocker tillsammans med vaniljfrön.
- Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i äggulan och frys i en form. Stansa ringar vid servering.
Rabarberkompott
- Skär ner rabarber och lägg i en kastrull med socker och citronjuice. Sjud försiktigt tills rabarbern blivit mjuk. Låt svalna innan servering.
Grillade jordgubbar
- Skär jordgubbar i mindre bitar. Marinera i socker och olivolja. Grilla jordgubbarna i en finmaskig sil innan servering och servera varma.
Garnering
- Toppa parfaiten med hallon och färska örter vid servering.