Grillade kamben med karibisk coleslaw

Grillade kamben med karibisk coleslaw
Foto: Saman Nazar
Saman Nazar
Saman Nazar

Grillade kamben med karibisk coleslaw

Av: Saman Nazar

Från: Grillmästarna

25 ingredienser

3 h

Långgrillade kamben med glaze. Serveras med coleslaw med papaya och ananas i samt smörgrillad majskolv.

Tips! Kambenen kan tillagas i ugn. Låt dem stå lindade i folie i 2 timmar på 110 grader i ugnsform. Starta grillen efter 1,5 h. Pensla rikligt med honung och Baby rays chipotlesås, vänd kambenen på grillen och grilla vidare tills de fått fin färg. Ta av dem från grillen och linda in dem i folie, låt vila 20 min. Servera.

Ingredienser

portioner

Grillade kamben

  • 1 kg kamben
  • salt (efter smak)
  • 0,5 tsk svartpeppar/rack
  • 1 msk brunsocker/rack
  • 1 tsk rökt paprikapulver/rack
  • 3 msk koncentrerad äppeljuice
  • 1-2 klyftor vitlök (eller rack)

Glaze

  • honung
  • Sweet baby rays honey chipotle bbq-sås

coleslaw

  • 0,5 färsk kål
  • 2 morötter
  • 0,5 rödlök
  • 2,5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1-2 msk dijonsenap, beroende på smak
  • salt (efter smak)
  • 1-2 tsk svartpeppar
  • 2 msk röd papaya, grovt tärnad
  • 2 msk gul papaya, grovt tärnad
  • 2 msk ananas, grovt tärnad
  • 3 msk valnötter

Majskolv

  • 4 färska majskolvar
  • havssalt
  • smör
  • 1 förp grillfolie (till grillningen)

Gör så här

Ribsen

  1. Ta bort hinnan på baksidan av kambenen. Det är enklast att använda sig av en näbbtång.
  2. Salta och peppra rikligt. Gnid in rökt paprikapulver. Pressa vitlöken och gnid in den i ribsen.
  3. Linda in köttet i dubbla lager folie. Grilla köttet, indirekt grillning på 100 grader i dubbla lager folie, häll i några matskedar koncentrerad äppeljuice.
  4. Efter 2 timmar, ta ut ribsen ur foliet och glaza rikligt med honung och babyrays bbq chipotle-sås till. Vänd dem på grillen på den glazade ytan för att få fin brännyta i 3 min. Vänd tillbaka och glaza mera och vänd igen efter 2 min och glaza igen. Lyft bort köttet och linda in i det folie.
  5. Låt ribsen vila i folie i 20 min och servera.

Coleslaw

  1. Riv kålen grovt. Riv morötterna grovt. Riv rödlöken fint. Salta och peppra.
  2. Tillsätt majonnäsen, gräddfilen och senapen. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av. Tillsätt salt eller peppar om det behövs.
  3. Tillsätt papaya, ananas och valnötter samt blanda lätt. Servera.

Majskolv

  1. Ta en majskolv och lägg i foliepaket. Lägg på en rejäl klick smör och en nypa havssalt. Slå in majskolven.
  2. Grilla på indirekt värme med ribsen sista 40 min innan ribsen ska glazas. Ta sedan av folien och bränn av majsen lätt på direkt värme för fin brännyta. Servera.