Det här recept ger dig utsökta lammracks med en marinad på hallon och rosmarin som ger en härlig smakkombination. Servera lammracksen med en sidosallad för att komplettera smakerna.
Blanda färsk rosmarin, mosade hallon, pressad vitlök, olivolja och citronsaft i en skål.
Tillsätt salt och peppar efter smak.
Lägg lammracken i en stor plastpåse och häll marinaden över. Se till att lammracken är väl täckt av marinaden.
Förslut påsen och låt lammracken marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, eller över natten för bästa smak.
När du är redo att tillaga lammracken förvärmer du grillen till medelhög värme. Om du inte har en grill kan du använda en grillpanna eller steka lammracken i ugnen.
Ta ut lammracken ur marinaden och skrapa bort överflödig marinad. Spara marinaden till senare användning.
Grilla lammracken i ca 4-5 minuter på varje sida, eller tills önskad innertemperatur är uppnådd (55-60 grader för medium-rare).
Om du använder ugnen så stek lammracken i en förvärmd ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter, eller tills önskad innertemperatur är uppnådd.
När lammracken är färdig så låt den vila i några minuter innan du skär den i individuella kotletter.
Sallad
Förbered sidosalladen genom att blanda rucolasallad, färska hallon och rostade pinjenötter i en skål.
Dressa salladen med balsamicodressing enligt smak.
Servera lammracksen med sidosalladen på tallrikar. Du kan även pensla lammracksen med den sparade marinaden för extra smak.