”Krispiga salladsrullar fyllda med det du gillar, här grillad fläsksida som lika gärna kan vara svamp, kyckling eller fisk. Serveras med en underbar dippsås, ssamjang.” /Erik Videgård
Se Erik Videgård laga receptet
Ingredienser
3 msk sesamolja, rostad
1,5 tsk salt
svartpeppar (några varv med kvarnen)
650 g fläsksida, färsk i 0,5 cm tjocka skivor
1 gul lök, tunt skivad
6 klyftor vitlök, tunt skivade på längden
1 isbergssallad
jasminris, kokt
Ssamjang dippsås
4 msk bönpasta
3 msk chilipasta
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja, rostad
1 msk lönnsirap
3 klyftor vitlök, finhackade
Gör så här
Blanda sesamolja, salt och peppar i en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en grillpanna och grilla fläsket tills det krispar sig, ca 5 minuter på varje sida.
Grilla löken och vitlöken.
Lägg upp alla ingredienser på ett fat.
Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen.
Bottna med ett salladsblad, doppa fläsket i sesamoljan, toppa med lök, vitlök, ris och ssamjang. Vik ihop och njut.