Grillbricka med potatisgratäng och het sås

Grillbricka med potatisgratäng och het sås
Foto: TV4

Grillbricka med potatisgratäng och het sås

Av: Per - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

55 m

Flankstek, chorizo, halloumi, sparris och bacon - allt grillat och serverat på samma tallrik! Grillbrickan serveras tillsammans med en krämig potatisgratäng och kall sås.

Dryck: Drei Dona Pruno

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Potatisgratäng

  • 1 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 klyftor vitlök, skivade

Kall sås

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Grillbricka

  • 140 g bacon
  • 8 sparris
  • 200 g halloumiost
  • 4 chorizokorvar
  • ca 400 g flankstek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en gratängform med smör. Koka grädden i minst 10 min.
  2. Skiva potatisen tunt och skiva löken. Krydda med 1 msk salt och 1 krm svartpeppar.
  3. Varva potatis, gul lök och vitlök i formen. Häll över den kokande grädden
  4. och gratinera gratängen i ugnen i 45 min.
  5. Blanda ihop ingredienserna till den kalla såsen och låt stå i kyl fram till servering.
  6. Linda bacon runt sparrisen. Skär halloumin i stavar. Grilla chorizo, halloumi och den baconinlindade sparrisen. Skär upp flanksteken och grilla. Servera allt tillsammans med gratängen och såsen.