Grilled cheese med skinka och picklad lök

Grilled cheese med skinka och picklad lök

10 ingredienser

25 min

En grilled cheese går alltid hem! Fyll din macka med krämig mozzarella, skinka och picklad lök. En riktig vinnare till både lunch, mellis och middag.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga smakrika skivor farin och svartpeppar produkt

Lönneberga tipsar!

NYHET! Lite tjockare skivor skinka som passar perfekt till matigare mackor.

Läs mer

Ingredienser

portioner mackor
  • 2 förp Lönneberga Smakrika skivor av skinka med smak av farin & svartpeppar
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 förp mozzarellaost, skivad
  • dijonsenap
  • olivolja, att steka i
  • flingsalt

Picklad lök:

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 rödlök, tunt skivad

Gör så här

Picklad lök:

  1. Koka upp socker, vatten och ättikssprit i en kastrull tills sockret har lösts upp. Dra av från värmen och tillsätt den skivade rödlöken. Låt svalna i lagen och rör om då och då.

Servering:

  1. Bre på ett lager dijonsenap på fyra av brödskivorna. Fördela ut den skivade mozzarellan, skinkan och den picklade löken. Lägg på de fyra andra brödskivorna.
  2. Stek mackorna i olivolja i en stekpanna på medelhög värme, tills brödet har fått fin färg på båda sidor och osten har smält. Strössla gärna över lite flingsalt!
TIPS!
Fler tips!
Maffig focacciamacka med salami extra allt Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler goda och enkla recept från Lönneberga.

Läs mer