Tänd grillen, använd gärna ett tändrör istället för tändvätska.
Förkoka revbensspjällen i en kastrull på grillen. Vattnet ska lagom täcka spjällen. Tillsätt uppskuren lök, vitlök och morot samt ett lagerblad som smaksättning till vattnet. Låt detta småkoka cirka 2 timmar.
Samtidigt som revbenen kokar så lägg även en hel vitlök i ugnen och låt den rostas i sitt eget skal på cirka 150 grader under cirka en timme. Alternativt på grillen, samma temperatur.
Under tiden som revbensspjällen kokar och vitlöken rostas, blanda alla ingredienserna till din rub (den torra kryddblandningen). Mixa sedan detta till ett fint pulver.
När vitlöken är klar så blanda alla ingredienserna till glazen (den blöta kryddblandningen) och rör sedan ihop detta.
När revbensspjällen är färdigkokta, så är det viktigt att du tar bort hinnan, det så kallade membranet, som sitter på alla revbensspjäll. Detta gör du enklast genom att pilla upp hinnan med ett grillspett, och sedan dra av den försiktigt.
Gnid in revbensspjällen med rub eller glaze, salta och lägg köttet på grillen.
Grilla revbensspjällen i cirka 10 minuter på vardera sida och servera sedan med valfria tillbehör.