Grillmix med fetaoströra och ugnsrostad potatis

Grillmix med fetaoströra och ugnsrostad potatis

16 ingredienser

Vill du bjuda gästerna på något riktigt gott är denna färdigkryddade grillmix med ugnsrostade rotfrukter ett säkert kort. Enkelt och vansinnigt gott!

Lönneberga tipsar!
Lönneberga grillmix

Lönneberga tipsar!

Förnya din grillning med en färdigkryddad grillmixblandning på kycklingspett och kycklingben

Läs mer

Ingredienser

  • 2 förp Lönneberga Grillmix
  • 1 kg potatis, små
  • 3 morötter
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 0,5 kruka rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 5-7 droppar balsamvinäger
  • ca 150 g hasselnötter

Fetaoströra

  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl färska myntablad, hackade
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Hasselnötter

  1. Rosta hasselnötter i en torr panna och ställ åt sidan.

Fetaoströra

  1. Hacka myntan och smula ner fetaosten och blanda alla ingredienser till en lagom slät röra. Ställ kallt.

Ugnsrostade rotfrukter

  1. Sätt ugnen på 225 grader eller 200 grader varmluft.
  2. Skölj av morötter och potatis. Gör stavar av morötterna och dela på de små potatisarna (är potatisarna stora, klyv dem på fyra).
  3. Lägg allt på en plåt och ringla olivolja, salt, peppar och strö över färska kvistar av timjan och rosmarin och ställ in i ugnen. Efter ca 15-20 minuter bryter du isär fetaost och lägger bland rotfrukterna. Fortsätt baka cirka 15-20 minuter tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
  4. Ta ut plåten och droppa över lite balsamvinäger, lite mer färsk timjan och de rostade hasselnötterna.

Kycklingspett och kycklingben

  1. Grilla kycklingspetten och kycklingbenen tills de fått fin färg och en innertemperatur på 72 grader på de tjockaste delarna och servera sedan tillsammans med rotfrukterna och fetaoströran.
TIPS!
Fler tips!
Summer rolls med grillad kyckling och jordnötsdipp

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer