Blanda jäst, vatten, socker, salt och olja i en degbunke, rör tills allt lösts upp. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt cirka 2 timmar.
Välj en av såserna (tomat eller vit sås).
Tomatsås
Värm oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och vitlök tills bitarna mjuknat och blivit genomskinliga, utan att få färg. Häll i passerade tomater, tomatpuré, socker, peppar och lite vatten. Låt sjuda utan lock tills såsen blivit ganska tjock och trögflytande. Salta lite grann. Såsen ska inte vara speciellt salt.
Vit sås
Blanda alla ingredienser.
Montering
När degen jäst färdigt, knåda den några minuterr, dela den och kavla ut två rundlar till 22-25 cm i diameter. Lägg på varsin plåt.
Smeta ut den sås du valt på pizzorna. Fördela de olika fyllningarna på olika delar av pizzan. Tänk på att fyllningen ska räcka till båda pizzorna. Strö över rosten.
Lägg en av pizzorna på en pizzasten. Grilla, helst under lock, på hög värme, 7-9 minuter. Vakta noga. Gör likadant med nästa. Håll den första pizzan varm under folie.
Strö över lite torkad eller färsk oregano. Servera!