"Ibland blir det kött över när man har grillat. Bästa sättet att ta vara på det är att äta det kallskuret, som i den här salladen. Att värma på det igen är ingen god idé." /Per
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt kallna.
Plocka bladpersiljan från de grova stjälkarna, skölj bladen och hacka dem grovt. Skär ett snitt i purjolöksbiten, skölj den mellan bladen och strimla den sedan fint. Blanda persiljan och purjolöken med matvetet i en skål.
Dela tomaterna eller skär dem i bitar om du använder stora tomater. Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Blanda ner tomaterna och granatäppelkärnorna i skålen med matvetet.
Rör ihop olivolja och citronsaft. Pressa i vitlöken, rör om och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.
Lägg upp salladen på tallrikar. Skär det grillade köttet i tunna skivor och lägg det på salladen.