Julbordets bästa gröna paj! Gör ett pajskal av filodeg och fyll med potatis, spenat, mozzarella och tranbär. Smaksätt äggstanningen med saffran och örter.
0,5 dl blandade örter, hackade (t ex persilja och dill)
0,5 g saffran
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Fyllning
200 g potatis, kokt
200 g mozzarellaost
150 g babyspenat
100 g mangold, hackad
1 dl torkade tranbär
1 dl Västerbottensost, riven
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg filodegen omlott lite upp över kanten på en olivoljepenslad springform. Pensla varje lager med olivolja.
Blanda ingredienserna till äggstanningen slarvigt i en skål.
Dela potatisen med händerna i oregelbundna bitar, likaså mozzarellan, och blanda ner det i äggblandningen. Blanda även ner spenat, mangold och tranbären.
Häll fyllningen i pajformen, toppa med den rivna osten. Vik ner överflödig pajdeg från kanterna och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Låt pajen svalna en aning och servera den gärna med en sallad på kramad grönkål och apelsin.