Grön hummus med rostad pumpa

koket.se
Grön hummus med rostad pumpa
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Grön hummus med rostad pumpa

12 ingredienser

1 h

Grön hummus med rostad pumpa och en smakrik dressing blir en riktig hyllning till hösten!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 hokkaidopumpa
  • 3 gula lökar
  • 2 burkar kikärtor
  • 2 msk tahinipasta
  • 2 dl blandade örter, hackade (t.ex. persilja, koriander och dill)
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk kimchi (kimchipaste)
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj, kärna ur och skär pumpan i klyftor.
  3. Lägg pumpaklyftorna samt halverad och skalad lök på på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  5. Häll av kikärtorna med spara 0,5 dl av lagen. Mixa tillsammans med tahini, örter, vitlök, 3 msk olivolja, 2 msk vatten och salt till en krämig hummus.
  6. Blanda kimchipaste med sesamolja och vinäger till en dressing.
  7. Lägg hummus på ett fat och toppa med den rostade pumpan och löken.
  8. Ringla över kimchidressing och strö över sesamfrön.