1 stor näve grönkål (utan stjälkar) eller babyspenat
1 stor näve basilika
0,5 dl hasselnötter
0,5 dl äppeljuice (ekologisk)
1 dl olivolja
havssalt
peppar
Gör så här
Börja med peston. Lägg en stor näve grönkål och basilika i en matberedare. Häll i äppeljuice och olivolja, hasselnötter och salt och peppar. Mixa tills du fått en krämig pesto. Smaka av och tillsätt mer olivolja eller salt vid behov.
Koka ett ägg i 6 minuter. Skär 2 skivor rågbröd.
Dela en avokado på mitten, ta bort kärnan och skopa ut köttet. Mosa det med en gaffel och pressa över citronsaft och lite salt. Bred ut avokadon över mackorna och lägg på tunt skivad gurka, tomat och rädisor.
Skala ägget, dela på hälften och lägg på en ägghalva på varje macka. Ringla över pesto och toppa med groddar.