Grönärtsdressing

Grönärtsdressing

Grönärtsdressing

Av: Birgitta Höglund

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

10 m

”Servera ärtdressingen till en riktigt grön sallad på späda blad, gröna linser, tärnat grönt äpple, pumpakärnor, strimlad fänkål och hackad gräslök. Den är också god till en coleslaw, strimla grönkål eller salladskål, krama den med lite salt och blanda med dressingen.” /Birgitta Höglund

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk flingsalt
  • 2 dl gröna ärtor, frysta
  • 1 dl kirskål, hackad (eller persilja)
  • 1 dl olivolja, kallpressad
  • 2 msk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Häll kokande vatten och lite salt över ärtorna, låt stå i 2-3 minuter. Låt rinna av och bland med övriga ingredienser i en matberedare.
  2. Mixa så dressingen blir helt slät. Häll upp på flaska och förvara i kylen. Den håller sig fräsch några dagar men kan tappa lite i färgen.