Grönkålschips med tacokrydda

Grönkålschips med tacokrydda

Grönkålschips med tacokrydda

Av: Birgitta Höglund

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

1 h

Grönkålschips är både enkelt att tillaga och går att variera i det oändliga! I detta receptet får de härlig smak av tacokrydda.

Tips! Många gör sina grönkålschips på högre värme, men då blir de lätt brända och bittra i smaken. På det här viset blir de mycket godare.

Ingredienser

portioner
  • 4 grönkål (stora blad)
  • 2 msk olivolja (kallpressad)
  • 1-2 tsk taco kryddmix
  • ca 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Riv kålbladen i chipsstora bitar och lägg i en bunke. Ringla över oljan och krama bladen så oljan blir jämnt fördelad överallt. Sprid ut dem på bakplåtspapper på plåtar.
  2. Strö tacokryddan och salt över, bara på ena sidan om du vill ha chipsen milda, vill du ha mycket smak så vänd och krydda där med.
  3. Ställ in chipsen att torka i ugnen på 100 grader i cirka en timme. De ska bli riktigt torra och spröda.