Grönkålspasta med parmesan

Grönkålspasta med parmesan
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Grönkålspasta med parmesan

14 ingredienser

15 m

”Grönkål är verkligen gott, speciellt om man blandar det med parmesanost... Den här snabba pastan passar perfekt vintertid när det inte finns så mycket härliga grönsaker att välja på här i norden, utom just grönkål.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • salt
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 250 g grönkål
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk grönsaksfond
  • 3 dl kokvatten
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl parmesanost
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Koka pasta i saltat vatten. Spara kokvattnet.
  2. Hacka lök och vitlök och stek i smör med 1 krm salt i några minuter.
  3. Addera grönkål och stek den mjuk.
  4. Häll på crème fraiche, fond och kokvatten från pastan.
  5. Hacka nötterna och tillsätt dem.
  6. Rör i parmesan och ta av från värmen. Rör i pastan som är nykokt.
  7. Garnera med en citronklyfta. Servera genast!