Grönkålssallad med brysselkål

NYHET
Grönkålssallad med brysselkål
Foto: TV4
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Grönkålssallad med brysselkål

14 ingredienser

30 min

Den här juliga salladen är både vacker och riktigt god att servera på julbordet.

Ingredienser

portioner
  • 250 g brysselkål
  • 300 g grönkål
  • 0,5 dl valnötter
  • 1 dl sötmandel
  • 1 sharonfrukt
  • 2 röda äpplen
  • 1 dl parmesanost, riven
  • olivolja
  • flingsalt

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1 msk honung
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela brysselkålen i kvartar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och flingsalt.
  3. Tillaga i ugnen ca 15-20 minuter eller tills de fått gyllenbrun färg.
  4. Hacka grönkålen och lägg på ett fat.
  5. Hacka valnötterna och mandlarna.
  6. Skiva sharonfrukten.
  7. Grovriv de båda äpplena.
  8. Blanda valnötter, mandel, sharonfrukt, riven parmesan och äpple tillsammans med grönkålen.

Dressing

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.

Servering

  1. Lägg ner brysselkålen i salladen och toppa med dressingen.
  2. Blanda om ordentligt och servera.