Grönkålssmoothie med vita bönor

Grönkålssmoothie med vita bönor
Foto: Stefan Wettainen

Grönkålssmoothie med vita bönor

8 ingredienser

15 m

”Att använda bönor och silkestofu som bas i smoothien istället för yoghurt eller bara grönsaker gör den mycket matigare och mer mättande. Gurkan hjälper till att späda ut smoothien och går att byta ut mot sojadryck om man vill höja proteinhalten ännu lite mer.” /Gustav Johansson

Det här receptet uppfyller kriterierna i One Planet Plate.

Tips! Köp gärna svensk gurka! I Sverige är över 90% av växthusen uppvärmda med förnybara bränslen eller spillvärme.

Det här är ett recept från boken Vego i världsklass av WWF och Sveriges Olympiska Kommitté.

Vego i Världsklass
Vego i världsklass (vit bakgrund)

Vego i Världsklass

Receptet är framtaget av Gustav Johansson och kommer från boken Vego i Världsklass

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 burk vita bönor [á 380 g]
  • 10 g färsk ingefära
  • 350 g grönkål, fryst
  • 380 g silkestofu
  • 20 cm gurka
  • 1,5 citron, saften
  • 2 tsk ljus sirap (eller honung)
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skala ingefäran och dela den i stora bitar.
  3. Mixa alla ingredienser till en halvtjock smoothie i en kraftig blender eller matberedare. Om du tycker att smoothien är för tjock, tillsätt mer gurka.
  4. Smaka av och tillsätt mer salt, citron eller sirap/honung för att få till en balans du gillar.