Grönsaker med dipp

Kocknas-kamp-2017.Linn-Söderström

Grönsaker med dipp

9 ingredienser

20 m

Fräscha grönsaker med en krämig dipp är aldrig fel! Perfekt snacks eller tillbehör till buffén.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • morot
  • grön sparris
  • rädisa
  • gurka
  • fänkål

Parmesandipp

  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 50 g parmesanost, riven
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta grönsakerna i kallt vatten och skär dem i smala stickor, låt dem stå kallt en stund så de krispar till sig.

Parmesandipp

  1. Koka upp ägg och crème fraiche på svag värme under vispning. Dra av kastrullen från spisen när såsen har tjocknat något och tillsätt riven ost.
  2. Smaka av med salt och låt såsen svalna i kylen.