Grönsaksfat

koket.se
Grönsaksfat
Tess Medina
Tess Medina

Grönsaksfat

16 ingredienser

30 m

Färgglada grönsaker lyser upp vilken middag som helst! Det här grönsaksfatet är perfekt att servera som grilltillbehör.

Se Tess Medina laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Dillolja

  • 1 knippe dill
  • 1 dl rapsolja

Aioli

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 1 klyfta vitlök (eller 2 om man vill ha stark aioli)
  • 1 dl dillolja
  • salt
  • allkrydda

Grönsaksfat

  • 1 knippe färsk lök
  • 1 knippe grön sparris
  • 200 g crunchita sallad
  • 2 knippen rädisa
  • 4 snacksgurka
  • 1 förp minimorötter
  • 1 citron

Gör så här

Dillolja

  1. Mixa dill med olja och ställ åt sidan.

Aioli

  1. Mixa äggen med en stavmixer och addera sedan vinäger.
  2. Häll långsamt i rapsolja tills det blir en tjock majonnäs.
  3. Riv ner vitlöken och addera sedan dilloljan.
  4. Krydda aiolin med salt eller allkrydda.

Grönsaksfat

  1. Koka lök och sparris snabbt så att de fortfarande är krispiga. Lägg sedan sparrisen åt sidan för att svalna.
  2. Dela löken i två delar och stek i smör tills gyllene.
  3. Skär upp resterande grönsaker och lägg om vartannat på ett stort fat med aiolin i mitten.
  4. Pressa slutligen över citronjuice.