Till den här såsen mosas grönsakerna till slät konsistens. Receptet kommer från Indien. Där används den som vegetariskt tillbehör till ris. Spä med dubbel mängd vatten, så får du en grönsakssoppa istället!
Skala morötterna och skär dem i skivor. Dela blomkålshuvudet i buketter. Skala vitlöksklyftan och dela den i några bitar. Koka morot, blomkål och ärter med gurkmeja, chilipeppar, spiskummin, kardemumma och salt i vattnet tills de är mycket mjuka. Det tar 20-25 minuter. Mosa grönsakerna grovt i sitt spad.
Värm oljan i en stekpanna eller wok tills det sisslar när man lägger i ett senapsfrö. Låt senapsfröna fräsa några sekunder, pressa ner vitlöken och fräs den tills den är brun men inte bränd.
Häll fräset över såsen, rör om, lägg på locket och låt koka 3-4 minuter. Dra kastrullen åt sidan och låt soppan stå under lock ytterligare 5 minuter. Ta bort kardemumman och salta.