Grönsakswok med kyckling och bovetenudlar

koket.se
Grönsakswok med kyckling och bovetenudlar
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grönsakswok med kyckling och bovetenudlar

19 ingredienser

30 min

Färgglad och snabblagad grönsakswok med kyckling serverad ihop en ljummen nudelsallad gjord på sobanudlar.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Wokad kyckling

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk sesamolja
  • 1-2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk mirin
  • 3 msk sake (eller torrt vitt vin)

Nudelsallad

  • 300 g sobanudlar (bovetenudlar)
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön, hårt rostade
  • 1 rödlök
  • 1 broccoli, liten
  • 1 morot
  • 1 kålrabbi
  • 2 polkabetor
  • neutral rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Wokad kyckling

  1. Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar. Salta kycklingen försiktigt, peppra och stek i en wok eller stor stekpanna i sesamolja till kycklingen är gyllene. Lyft ur woken och ställ åt sidan.
  2. Blanda riven vitlök och ingefära med 3 msk soja, mirin och sake. Ställ åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj nudlarna i iskallt vatten till de är helt kalla, annars fortsätter de att tillagas. Låt droppa av i en sil eller durkslag.
  4. Lägg nudlarna i en skål och häll på soja, sesamolja och hälften av sesamfröna. Blanda runt väl och ställ åt sidan.
  5. Skala och skär rödlöken i klyftor. Bryt broccolin i små buketter. Skär broccolistammen och morot i mindre. Skär kålrabbin i tärningar. Skär polkabetorna i halvmånar.
  6. Hetta upp woken på nytt till den ryker. Häll i matolja och fräs först rödlök och polkabeta, ca 1 minut. Tillsätt morot, broccolistam och kålrabbi. Efter ytterligare 1 minut tillsätt broccolibuketter, låt fräsa i 1 minut innan kycklingen och såsen hälls i woken. Låt det hela steka samman i 2 minuter.
  7. Bottna portionsskålar med de dressade bovetenudlarna, och toppa med den rykande heta kyckling- och grönsakswoken. Strö på resten av sesamfröna och servera genast!