3,5 dl grov glutenfri mjölmix + lite extra till utbakning
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke och vispa ut i vattnet. Tillsätt alla ingredienser utom pofiber, fiberhusk och mjölmix och rör ihop.
Tillsätt pofiber och fiberhusk och rör med snabba tag ihop till en smet. Låt vila ca 10 minuter.
Arbeta smeten i en degblandare eller med en elvisp med degkrokar och tillsätt lite mjölmix i taget tills smeten tjocknat och inte kladdar längre. Låt jäsa under bakhandduk i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader över- och undervärme.
Dela degen i tolv lika stora delar och rulla ihop varje del till en boll.
Mjöla bakbordet och kaveln. Kavla ut bröden så att de blir 1–2 mm tjocka. Använd gärna kruskavel för fint mönster.
Lägg bakplåtspapper på ett ugnsgaller alternativt en hålplåt. Grädda fyra bröd åt gången i ca 15 minuter, eller tills de blivit torra och hårda. Titta till dem då och då, de bränns lätt!
Låt svalna helt och förvara sedan i en burk med tättslutande lock eller i plastpåse.