Grundrecept på praliner

Grundrecept på praliner
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Grundrecept på praliner

8 ingredienser

2 h

Konditorns grundrecept på chokladtryfflar. Smaksätt och forma efter eget tycke. 

Ska du doppa dina praliner i choklad? Temperera gärna chokladen innan, här kan du läsa mer om hur du gör.

Ingredienser

Tryffelbas

  • 300 g mjölkchoklad
  • 300 g mörk choklad 60 %
  • 200 g grädde
  • 40 g honung
  • 80 g smör

Smaksättning

  • 80 g alkohol (efter eget val)
  • övrig smaksättning (efter tycke)
  • ev choklad, att doppa i

Gör så här

  1. Hacka bägge chokladsorterna fint.
  2. Koka upp grädde och honung.
  3. Häll den kokande grädden över chokladen och mixa slätt.
  4. Lägg i smöret och mixa ytterligare.
  5. Smaksätt med alkohol eller något annat du tycker om.
  6. Låt ganachen stelna, forma sedan tryfflarna och doppa eventuellt i choklad.