Gudruns pannbiff med stekt lök och gröna ärtor

Gudruns pannbiff med stekt lök och gröna ärtor
Foto: TV4
Gudrun Schyman
Gudrun Schyman

Gudruns pannbiff med stekt lök och gröna ärtor

Av: Gudrun Schyman

Från: Sveriges mästerkock VIP

17 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g blandfärs
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning

Stekt lök

  • 3 gula lökar

Sås

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • kinesisk soja
  • ev svartvinbärsgelé

Till servering

  • kokt potatis
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå tills mjölken sugits upp.
  2. Skala och riv löken fint. Rör ner lök, färs och ägg i ströbrödsblandningen. Salta och peppra.
  3. Rör till en fin smet och forma pannbiffar av den, ha kallt vatten på händerna så går det enkelt.
  4. Stek biffarna på ganska hög värme i smör i en stekpanna så biffarna får färg. Lägg över i en form som kan stå i ugnen, 150 grader, för efterstekning.
  5. Skala och skiva löken till såsen. Stek den mjuk i smör i pannan. Salta och peppra. Lägg över på fatet med biffarna i ugnen.
  6. Smält smöret i stekpannan till såsen. Strö över vetemjöl och rör runt. Späd med mjölken och vispa klumpfritt. Låt koka ca 5 minuter. Späd med grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med soja (för färgen) salt, peppar och svartvinbärsgelé.
  7. Servera med kokt potatis och varma gröna ärtor.