Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå tills mjölken sugits upp.
Skala och riv löken fint. Rör ner lök, färs och ägg i ströbrödsblandningen. Salta och peppra.
Rör till en fin smet och forma pannbiffar av den, ha kallt vatten på händerna så går det enkelt.
Stek biffarna på ganska hög värme i smör i en stekpanna så biffarna får färg. Lägg över i en form som kan stå i ugnen, 150 grader, för efterstekning.
Skala och skiva löken till såsen. Stek den mjuk i smör i pannan. Salta och peppra. Lägg över på fatet med biffarna i ugnen.
Smält smöret i stekpannan till såsen. Strö över vetemjöl och rör runt. Späd med mjölken och vispa klumpfritt. Låt koka ca 5 minuter. Späd med grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med soja (för färgen) salt, peppar och svartvinbärsgelé.