Glutenfri paj med fårost och bladspenat

Glutenfri paj med fårost och bladspenat
Foto: Joel Wåreus

Glutenfri paj med fårost och bladspenat

Av: Gunilla Lindeberg, Annika Wesslén

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

10 ingredienser

En paj som bjuder på mycket av det bästa från Medelhavsköket. Helt utan gluten, soja, vete.

Pajen är inte helt laktosfri men väl låglaktos!

Ingredienser

portioner
  • 1 pajskal, förgräddat

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 250 g bladspenat (eller djupfryst)
  • 150 g fårost
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl parmesanost, färskriven
  • 0,5 tsk salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tina spenaten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i oljan.
  4. Tillsätt spenaten och fräs alltihop någon minut.
  5. Fördela grönsakerna i pajformen.
  6. Smula över fårost.
  7. Vispa ihop ägg, mjölk, parmesan, salt och peppar.
  8. Häll blandningen i formen och grädda ca 30 minuter.