Vårrullarnas gyllene färg symboliserar lycka och välgång och passar perfekt att servera inför det kinesiska nyåret.
Ingredienser
1 förp vårrulledeg (plattor)
2 msk rapsolja
1 klyfta vitlök
10 torkade shitakesvampar, uppblötta och finstrimlade
2 morötter, finstrimlade
1 dl bambuskott, finstrimlade
1 salladskål, finstrimlat (litet)
1 msk risvin (shaoxing risvin eller torr sherry)
1 tsk sesamolja
0,5 tsk salt
ca 1 krm strösocker
vitpeppar
2 msk majsstärkelse
2 msk vatten
1 ägg, uppvispat
rapsolja (till fritering)
Söt aromatisk soja-dipp
100 ml kinesisk soja (mörk)
200 ml vatten
6 msk farinsocker
1 bit cassiabark (kanelstång)
0,5 tsk fänkålsfrö
0,5 stjärnanis
0,5 tsk sichuanpeppar
1 bit färsk ingefära, oskalad och krossad
Gör så här
Hetta upp en wok och tillsätt oljan.
Fräs grönsakerna tills de sloknar. Tillsätt vin och sesamolja, smaka av med salt, socker och peppar.
Tillsätt majsstärkelsen blandat i vattnet och blanda runt tills det är varmt.
Låt blandningen svalna innan montering.
Lägg ett ark vårulledeg diagonalt framför dig. Lägg på en matsked fyllning och pensla runt om med ägg. Vik först in höger sida och sedan vänster sida så att sidorna överlappar varandra och täcker fyllningen. Vik över den undre fliken och dra lätt emot dig för att forma fyllningen. Fortsätt rulla nedifrån och upp. Fortsätt med resten av rullarna.
Fritera rullarna i 180-gradig olja tills de är gyllene, låt rinna av på hushållspapper.
Dippa och njut.
Söt aromatisk soja-dipp
Sjud alla ingredienser till dippen i 20 minuter, sila och låt svalna.