Ljummen potatissallad med grillad halloumi

Ljummen potatissallad med grillad halloumi
Foto: Håkan Larsson
Håkan Larsson kockpresentation
Håkan Larsson kockpresentation

Ljummen potatissallad med grillad halloumi

10 ingredienser

Med en minimal arbetsinsats lagar du en smakrik och festlig vegetarisk sommarmiddag, där Medelhavet känns klart närvarande. Recept från kokboken Sommarkväll med mat och vin.

Håkans dryckestips
Vill du dricka kraftigt vitt vin eller ett lättare rött, gör gärna det. För mig är det här perfekt mat för ett rosévin med fräschör och kraft. 2209 Puycheric Syrah, är en trotjänare som levererar mycket smak för slanten.

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 2 askar körsbärstomater
  • 80 g färsk spenat
  • 1 dl färska basilikablad
  • 1 dl rucolasallad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 300-400 g halloumiost
  • olivolja, till stekning/grillning

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Dela tomaterna, ansa spenaten och hacka basilika och rucola grovt.
  3. Blanda oljan med kryddor i en stor skål. Vänd ner grönsakerna.
  4. Skär halloumin i strimlor. Pensla bitarna med olja och grilla hastigt – eller stek dem i olja i en stekpanna.
  5. Lägg upp som på bilden: Fördela potatissalladen, toppa med osten och servera genast.