Koka potatisen nästan klar, den ska ha en liten kärna kvar med tanke på att den skall gå klart i ugnen. Lägg ut potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och pressa till potatisen så den krossas. Salta. Kör på grillfunktion i ugnen till potatisen fått färg.
Vitvinssås
Häll 4 dl grädde i en kastrull och koka ner den tills hälften återstår.
Hacka och stek lök, morötter och champinjoner lätt. Det skall inte få färg utan bara bli genomstekt och glansigt.
Tillsätt vinet och timjan, låt reducera tills en tredjedel återstår. Tillsätt fiskfonden och reducera ytterligare tills hälften återstår.
Häll över den reducerade grädden i fonden och låt koka ihop.
Vispa återstående 1 dl grädde väldigt lätt. Tillsätt denna i såsen. Smaka av med de hackade örterna, salt och syra från citronsaften.
Hälleflundra
Salta och lägg fisken i en ugnsfast form och slå på en skvätt vin, vatten, citronzest samt timjan. Kör i ugnen på ca 100 grader tills fisken har en innertemperatur på 48 grader.
Kålsallad
Strimla kålen och skär ner sparrisen något. Stek i het panna med smör och olja. Salta.
Lägg upp som du vill och garnera med örter och hyvlad sparris.